Pecorino cu maturare lungă, rafinat în peștera Metello, Garfagnana.
Situată între Alpii Apuani și Apeninii Tosco-Emiliani, Garfagnana este o zonă care a rămas intactă de-a lungul anilor, unde tradițiile montane străvechi sunt încă vii. Pecorino Metello, după o primă și scurtă maturare în fabrică, este transferat la Metello, satul de origine al bunicilor noștri, un sat de munte situat la o altitudine de 1.000 de metri, unde se află pivnița noastră de maturare, „Tuada” în dialectul garfagninez. După terminarea maturării, în condiții complet naturale, pecorino este acoperit cu coji de castan, care nu doar că îi dau o crustă distinctivă, dar evocă puternic aromele și gusturile pădurilor de castani din Apeninii Tosco-Emiliani.
Ingrediente: LAPTE de oaie pasteurizat, sare din Volterra, coagulant și fermenti lactici. Tratat în suprafață cu conservanți E235, E202 și coji de castane. Fără lactoză <0,01%. Ca rezultat al procesului natural de producție, conține galactoză.
Originea laptelui: Italia (Toscana – Lazio)
Valori nutriționale per 100 g:
Valoare energetică: 1902 kJ / 459 kcal
Grăsimi: 39 g (din care acizi grași saturi: 27 g)
Carbohidrați: <0,5 g (din care zaharuri: <0,5 g)
Proteine: 27 g Sare: 1,6 g
Pecorino Metello 250 g - maturat în Grota din Garfagnana
- Producător: Caseificio Busti
- Cod produs: 00727
- Disponibilitate: 60
-
225,00MDL