Acest Prosecco Superiore Brut este un vin echilibrat, cu note de flori și fructe, și o mineralitate distinctivă datorată zonei de producție, Montello.
Asocieri culinare
Prosecco-ul se pretează atât ca aperitiv, cât și pe tot parcursul
mesei, în special cu mâncăruri de pește, fructe de mare și mâncăruri
prăjite.
Temperatura de servire
Pentru a evidenția toate aromele, Prosecco-ul trebuie servit la o temperatură de 6-8°C.
Zona de producție
Prosecco-ul este produs în regiunea Veneto, în zona deluroasă a
Montello și a dealurilor Asolo, mai precis în comuna Nervesa della
Battaglia, din cele mai bune struguri Glera.
Solul
Solul este argilos, de culoare roșie, bogat în fier.
Viticultură
Forma de conducere a viței de vie este dubla arcuire, cu un număr
de plante per hectar cuprins între 3500 și 4500, în funcție de domeniu.
Vinificație
Vinul este obținut prin vinificație albă, cu fermentație primară
la temperatură controlată și spumantizare la temperatură scăzută în
autoclave.
Caracteristici chimice
- Alcool efectiv: 11,50 ± 0,50% vol.
- Zahăr: 7,00 ± 1,0 g/l
- Aciditate totală: 5,80 ± 0,50 g/l
Caracteristici organoleptice
Aspect
Spuma este just evanescent, cu un perlaj fin și persistent, iar culoarea este galben pai deschis cu reflexe verzui.
Arome
Mirosul este intens și fructat, cu note de măr verde și lămâie, și o notă floră dominantă de glicine în floare și salcâm.
Gust
Gustul prezintă o notă acidă bună, de gust proaspăt, o bună structură, fiind plăcut și armonios.
Informații nutriționale
- 1 g de alcool: 7 Kcal
- 1 l de vin sec la 10°: 600 Kcal
- 1 g de zahăr: 4 Kcal
Depozitare
Pentru a-și păstra calitățile, Prosecco-ul trebuie depozitat într-un loc răcoros, ferit de lumină și surse de căldură.
Asolo Prosecco Superiore DOCG Brut Giusti Wine -0,75L
- Producător: GIUSTI WINE
- Cod produs: 00113
- Disponibilitate: 88
-
295,00MDL