Zona de Producție
- Zona colinară a Valpolicella, la o altitudine de 100-150 m.s.l.m.
Sol
- Sol calcaros și vulcanic.
Podgorii
- Varietăți de struguri: 80% Corvina Veronese și Corvinone, 20% Rondinella.
- Metoda de cultivare: Pergola Veronese.
- Număr de plante per hectar: aproximativ 4000.
Tehnologie Adoptată
- Vinificare tradițională în prima decadă a lunii octombrie în tancuri de oțel.
- În februarie, vinul este refermentat pe vinărele strugurilor de Amarone conform tehnicii antice de „Ripasso”.
- Maturare ulterioară în butoaie de stejar timp de aproximativ 12 luni și maturare în sticlă de minimum 6 luni înainte de comercializare.
Caracteristici Chimice
- Alcool efectiv: 14 % vol. ± 0,50
- Zaharuri: 5,00 g/l ± 2,0
- Aciditate totală: 5,60 g/l ± 0,50
Caracteristici Organoleptice
- Culoare: Roșu rubiniu intens, cu nuanțe granate în timp.
- Aromă: Intensă, cu note de condimente și fructe roșii.
- Gust: Catifelat și corpolent, cu taninuri moi și elegante.
Informații Nutriționale
- 1 g de alcool: 8 Kcal
- 1 l de vin sec la 10°: 600 Kcal
- 1 g de zahăr: 4 Kcal
Asocieri
- Excelent alături de paste, prăjituri și carne roșie. Se recomandă să fie deschis cu cel puțin 0,5 ore înainte de servire.
Temperatură de Servire
- 18-20°C
Valpolicella Ripasso Superiore DOC Classico - Giusti Wine - 0,75L
- Producător: GIUSTI WINE
- Cod produs: 00123
- Disponibilitate: 4
-
525,00MDL