Zona de producție:
Regiunea Valpolicella, Italia
Soiuri de struguri:
- Corvina
- Rondinella
- Corvinone
Vinificare:
Strugurii sunt culeși manual și vinificați inițial pentru a obține un Valpolicella Superiore. Apoi, vinul este trecut prin fermentarea resturilor de struguri din Amarone timp de cinci zile.
Maturare:
Între 6 și 8 luni în butoaie de stejar.
Analiza vinului:
- Alcool: 14% vol.
- Aciditate totală: aproximativ 5,50 g/l
Rafinare:
Aprox. 3 luni în sticlă.
Note de degustare:
- Culoare: Roșu rubiniu intens.
- Buchet: Arome fructate plăcute.
- Gust: Vin catifelat și corpolent, cu un gust persistent și bine învăluitor.
Informații de servire:
- Temperatura de servire: 20°C
- Asocieri culinare: Carne, salamuri, mezeluri și brânzeturi de maturare medie.
Valpolicella Ripasso Superiore DOCG Antichello - 0,75L
- Cod produs: 01478
- Disponibilitate: Stoc epuizat
-
345,00MDL
Produse asemănătoare
Etichete: Valpolicella, Ripasso, Amarone, DOCG